tisdag 3 mars 2009

Ananas med kardemumma och lime


1 ananas

2 kardemummaskidor

finstrimlat limeskal

4 msk vatten

1 msk råsocker

3 msk färskpressad limesaft

ev mynta och vispad grädde.


skär bort toppen och botten på ananasen, skär bort skalet.

dela frukten i 4 delar på längden och ta bort den träiga mitten

skär i skivor


stöt kardemumman i mortel

lägg i kastrull tillsammans med limeskal och vatten

koka upp och låt sedan sjuda i ca 30s.

ta av från värmen och tillsätt socker, täck med lock, låt stå 5 min.

rör ner sockret så att det löser sig, tillsätt limesaft och sila ner lagen över ananasen.

täck med folie och placera i kylskåp ca 30 min.

servera gärna med mynta och vispad grädde.


OMDÖME: 4. God! Marinaden borde ha varit segare, eller hällts på varje efterrättstallrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar