1 ananas
2 kardemummaskidor
finstrimlat limeskal
4 msk vatten
1 msk råsocker
3 msk färskpressad limesaft
ev mynta och vispad grädde.
skär bort toppen och botten på ananasen, skär bort skalet.
dela frukten i 4 delar på längden och ta bort den träiga mitten
skär i skivor
stöt kardemumman i mortel
lägg i kastrull tillsammans med limeskal och vatten
koka upp och låt sedan sjuda i ca 30s.
ta av från värmen och tillsätt socker, täck med lock, låt stå 5 min.
rör ner sockret så att det löser sig, tillsätt limesaft och sila ner lagen över ananasen.
täck med folie och placera i kylskåp ca 30 min.
servera gärna med mynta och vispad grädde.
OMDÖME: 4. God! Marinaden borde ha varit segare, eller hällts på varje efterrättstallrik
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar