SWEET CHILI SAUSE
Blanda färska röda thaichili som finhackas, 4msk socker, 4msk risvinäger(vitvinsvinäger) och 1 msk ljus soja. Blandas väl och låt stå.
OMDÖME: jättegod! 5.
GRÖNSAKSPUFFAR
Lägg 250ml mjöl i en skål. Rör ner 1 tsk mald koriander, 1tsk mald kummin, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk salt och ½ tsk peppar.
Tillsätt ” finhackade vitlöksklyftor, 3cm hackad färsk ingefära, 2 små gröna thaichili och 1 msk hackad färsk koriander samt blanda med så mycket vatten att det blir en tjock smet
Rör ner 1hackad gul lök, 1 st grovriven potatis, en burk majs , 1 liten tärnad aubergin, 125 g kinesisk kale skuren i smala stavar.
Hetta upp olja i en djup panna. När oljan är tillräckligt varm klickas smeten ner madskedsvis i omgångar tills puffarna är frasigt gyllenbruna. Låt puffarna rinna av på hushållspapper.
OMDÖME: Goda, bör ätas nyfriterade. Mer smak!? 3,5.
Blanda färska röda thaichili som finhackas, 4msk socker, 4msk risvinäger(vitvinsvinäger) och 1 msk ljus soja. Blandas väl och låt stå.
OMDÖME: jättegod! 5.
GRÖNSAKSPUFFAR
Lägg 250ml mjöl i en skål. Rör ner 1 tsk mald koriander, 1tsk mald kummin, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk salt och ½ tsk peppar.
Tillsätt ” finhackade vitlöksklyftor, 3cm hackad färsk ingefära, 2 små gröna thaichili och 1 msk hackad färsk koriander samt blanda med så mycket vatten att det blir en tjock smet
Rör ner 1hackad gul lök, 1 st grovriven potatis, en burk majs , 1 liten tärnad aubergin, 125 g kinesisk kale skuren i smala stavar.
Hetta upp olja i en djup panna. När oljan är tillräckligt varm klickas smeten ner madskedsvis i omgångar tills puffarna är frasigt gyllenbruna. Låt puffarna rinna av på hushållspapper.
OMDÖME: Goda, bör ätas nyfriterade. Mer smak!? 3,5.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar