250 ml rismjöl
1 ägg
125 ml kallt vatten
4 fina äpplen
2,5 msk sesamfrön
310 ml finnt socker
2 msk majsolja, plus extra till fritering.
vispa ihop mjöl, ägg och vatten i en stor skål till en slät pösig smet.
Kärna ur äpplena och skär dem i 8 klyftor var. Lägg dem i smeten och rör ner sesamfrön.
Lägg sockret och 2 msk olja i en tjockbottnad stekpanna och hetta upp under omrörning tills sockret är löst, gyllenbrunt. Ta pannan från värmen och håll varm.
Hetta upp oljan till friteringen i en djup stekpanna el wok till 180 grader, så att en brödtärning friteras gullenbrun på 30 sek. sänk ner äppleklyftorna med en tång och fritera i 2-3 min.
Lyft upp med hålslev och doppa dem mkt hastigt i det karamelliserade sockret och sedan i en skål isvatten. Låt rinna av på hushållspapper. Servera genast.
OMDÖME: Mycket jobb för lite resultat. 1.
1 ägg
125 ml kallt vatten
4 fina äpplen
2,5 msk sesamfrön
310 ml finnt socker
2 msk majsolja, plus extra till fritering.
vispa ihop mjöl, ägg och vatten i en stor skål till en slät pösig smet.
Kärna ur äpplena och skär dem i 8 klyftor var. Lägg dem i smeten och rör ner sesamfrön.
Lägg sockret och 2 msk olja i en tjockbottnad stekpanna och hetta upp under omrörning tills sockret är löst, gyllenbrunt. Ta pannan från värmen och håll varm.
Hetta upp oljan till friteringen i en djup stekpanna el wok till 180 grader, så att en brödtärning friteras gullenbrun på 30 sek. sänk ner äppleklyftorna med en tång och fritera i 2-3 min.
Lyft upp med hålslev och doppa dem mkt hastigt i det karamelliserade sockret och sedan i en skål isvatten. Låt rinna av på hushållspapper. Servera genast.
OMDÖME: Mycket jobb för lite resultat. 1.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar