Med lite skepsism ville vi börja kvällens påskbuffé med en äggtoddy... och upptäckte att det var kvällens höjdpunkt! Alla hönor beware!!! Här kommer det att handlas ägg!!
Till 4 personer: Vi pressade i apelsinsaft och skippade kakaon; supergott!
1,25 dl mörk rom
8 dl mjölk
8 msk strösocker
4 st äggula(or)
Tillagning
Rör äggulor och socker vitt och pösigt. Koka upp mjölken och häll den försiktigt under omrörning över äggsmeten. Smaksätt eventuellt med sprit. Istället för rom kan man välja konjak eller whisky.
Häll upp i glas, dofta lite kakao över toddyn och servera genast.
Variationer:
•Tillsätt några teskedar kakaopulver i äggsmeten.
•Smaksätt med pressad apelsin eller citron efter smak.
•De som föredrar alkoholfritt eller vill bjuda barnen på äggtoddy utesluter spriten i receptet.
Recept från http://www.tasteline.com/Drinkrecept/aggtoddy
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar