Vi hittade ingen rabarber, så det fick bli hallon/blåbär-fyllning. Limeskal ripplat över grädden är ett måste! Omdömen; jättegod, en 4a.
30 minuter + tid i frysen + tid för upptining
250 g rabarber, ansad och skuren
1+1 dl socker
1 burk kesella (10 %)
3 äggulor
2 dl vispgrädde
2 marängbottnar
Garnering: jordgubbar, rivet limeskal, mynta eller någon annan ört (nyplockade blommor är fint på sommaren)
Koka rabarbern med 1 dl socker till en tjock kompott. Kyl och blanda i kesella.
Vispa äggulorna med 1 dl socker till en fluffig smet. Vispa grädden. Vänd ihop äggsmeten med lite av grädden och rabarberblandningen. Spara resten av grädden till toppingen.
Lägg en av marängbottnarna i en passande form. Bred rabarberfyllningen över och toppa med den andra marängbottnen. Lägg tårtan i frysen och ta ut den 20 minuter innan servering.
Vid servering – täck med resten av den vispade grädden, jordgubbar, rivet limeskal och mynta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar