fredag 2 april 2010

Knallgul påsksoppa med kammusslor

Jättegod!! Kul och gul! Kan ätas varm eller ljummen som förrätt..

10 små glas
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st paprika, gul
1 st paprika, orange
1 msk smör
1 dl vitt torrt vin
6 dl vatten
2 st hönsbuljongtärningar
4 st tomater, gula eller röda
1 dl mellangrädde
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
10 st pilgrimsmusslor (vi tog kammusslor)
1 msk smör
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

Tillagning
Påskgul och fin blir soppan av gul paprika och tomater. Den blir gul även med röda tomater. Den kan lagas en dag i förväg och värmas före serveringen. I stället för pilgrimsmusslor kan man trä upp räkor på spett.

1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar.
2. Fräs det i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten.
3. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka ca 2 minuter.
4. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem och sjud några min. Mixa soppan med grädden. Smaksätt med socker, salt och peppar.
5. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra. Servera soppan i små glas och lägg i pilgrimsmusslorna på en träpinne.

Recept från www.alltommat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar