Inför påsken är ju lamm ett måste. Här blandat med bacon och citron. Gott tillsammans med peston som eg skulle vara med färska nässlor; lite för tidigt för det. Goda varma! 4.
400 g lammfärs
1 pkt bacon
1 ägg
2 msk crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
ca ½ dl påskgrönt – hackad gräslök, dill, rödlök, krasse, persilja eller andra favoriter
salt och peppar
smör till stekning
Garnering: riven citron
Finhacka bacon och blanda samtliga ingredienser till färsen. Rulla till köttbullar. Stek dem gyllene. Servera med rivet citronskal (använd gärna zestjärn) och en vårgrön nässelpesto.
Tips: Låt gärna bullarna stå ett par timmar i kylen före stekning så håller den ihop bättre vid stekningen.
Pesto på nässlor/spenat
Får man inte tag på nässlor går det bra att använda färsk spenat.
15 minuter
200 g nässlor, plockade späda blad
2 msk bikarbonat
40 g (ca 1 dl) extra lagrad svecia eller prästost
2 msk rapsolja
salt och peppar
Koka upp en liter vatten med bikarbonat. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter, låt vattnet rinna av och hacka dem. Blanda med oljan och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar